Ο φωτογράφος Adam Katz Sinding ανακαλύπτει κάθε πόλη… τρέχοντας

 

 
Όταν ταξιδεύεις 330 μέρες το χρόνο, τότε ο κόσμος γίνεται το γυμναστήριό σου.

Ο φωτογράφος Adam Katz Sinding κάνει τα runs του παντού: από το Παρίσι στη Μόσχα και από τη Σαγκάη στην Κοπεγχάγη. Για αυτόν το τρέξιμο είναι κάτι παραπάνω από γυμναστική: είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσει τον χρόνο του στην κάθε πόλη και να εμπνευστεί. Ταξιδεύοντας τόσο πολύ δεν μπορεί πάντα να βρει ένα γυμναστήριο για να προπονηθεί. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι 30 λεπτά και ένα καλό ζευγάρι running παπούτσια.

Η σειρά Fusion της Reebok εκπροσωπείται από ξεχωριστούς ανθρώπους που διοχετεύουν το πάθος τους για το fitness στην τέχνη τους. Ο Sinding είναι ένα από αυτά τα άτομα: Δεν θέλει απλά να τρέχει, θέλει να είναι ο καλύτερος φωτογράφος που μπορεί, το έχει ανάγκη. Το ιδανικό παπούτσι για να πετύχει τους στόχους του είναι το νέο Reebok Flexweave Fusion.

«Έχω παρατηρήσει ότι αν δεν πάω για τρέξιμο για μερικές ημέρες δεν τραβάω τόσο καλές φωτογραφίες. Το σώμα μου γίνεται πιο δύσκαμπτο με αποτέλεσμα να μην πετυχαίνω τις λήψεις που θέλω», μας λέει.

Ο Sinding ήρθε σε επαφή με τη φωτογραφία από μικρός, μέσω του πατέρα του. Για πολύ καιρό ήταν το χόμπι του, μέχρι που πήρε τη δική του φωτογραφική μηχανή και άρχισε να τραβάει τα πράγματα που του τραβούσαν την προσοχή στον δρόμο, περπατώντας για τη δουλειά του.

Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη από το Seattle και για δυο χρόνια δούλευε σε ένα ξενοδοχείο για να μπορεί να υποστηρίζει το πάθος του για τη φωτογραφία. Όταν όμως έχασε τη δουλειά του, αποφάσισε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα και άρχισε να αναλαμβάνει πολλών ειδών φωτογραφήσεις. Τώρα, βρίσκεται σε shoots και runways σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όταν η φωτογραφική μηχανή είναι βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς σου, μπορείς να τραβήξεις φωτογραφία ανά πάσα στιγμή. Ο Sinding όμως ζει τη στιγμή χωρίς το άγχος να την απαθανατίσει. Όταν δεν ζεις με την πίεση να τραβήξεις την τέλεια φωτογραφία, έρχονται νέες ιδέες στο μυαλό σου και προσέχεις λεπτομέρειες της κάθε πόλης που ακόμα και οι ντόπιοι δεν παρατηρούν. «Υπάρχουν πόλεις που δεν έχουν

διαβάσεις πεζών, μόνο υπόγεια περάσματα. Υπάρχουν επίσης πόλεις που δεν είναι καθόλου φιλικές για τους πεζούς καθώς δεν έχουν πεζοδρόμια», αναφέρει.

«Παρατηρώ διαρκώς νέες λεπτομέρειες, ακόμα και στο Seattle, την πόλη που μεγάλωσα. Πριν φύγω, οδηγούσα κάθε μέρα δίπλα από το όρος Rainier, χωρίς όμως να το προσέχω. Αλλάζοντας πόλη, διαπίστωσα ότι άρχισα να εντοπίζω περισσότερες λεπτομέρειες του περιβάλλοντος μου με αποτέλεσμα να έχω μεγαλύτερη έμπνευση για τη δουλειά μου. Τώρα πια, όταν είμαι στο Seattle, πραγματικά βλέπω το Rainier για αυτό που είναι: ένα υπέροχο βουνό που δεσπόζει δίπλα στην πόλη», προσθέτει.

Ο Sinding έχει καταλήξει ότι η ανάγκη του να ανακαλύψει αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι, είναι η κινητήριος του δύναμη για να συνεχίσει τα runs του. «Μέσω του running ανακαλύπτω μοναδικά μέρη και αξιοποιώ το χρόνο μου στο maximum. Όταν έρθει η ώρα να φύγω αισθάνομαι ότι έχω πραγματικά γνωρίσει τον κάθε τόπο».

Την επόμενη φορά που θα πας ταξίδι, πάρε μαζί σου και ένα ζευγάρι running παπούτσια και τόλμησε να την ανακαλύψεις με έναν διαφορετικό τρόπο.
 

 
 
Εσύ με ποιο τρόπο μαθαίνεις τα μυστικά της κάθε πόλης που επισκέπτεσαι; Πες μας κάνοντάς μας tag στο Facebook (@Reebok) και στο instagram (@reebokgreece)!