Συμβουλές για την τέλεια τακτοποιημένη (workout) ντουλάπα

 
Το να κανονίζεις τα workouts σου είναι εύκολο. Το να διατηρείς τη ντουλάπα με τα ρούχα σου πάντα οργανωμένη; Όχι και τόσο.

Η ντουλάπα σου κατά πάσα πιθανότητα έχει τα παπούτσια στρυμωγμένα σε μια γωνία, ή πεταμένα σορτσάκια και T-shirts σε κάθε συρτάρι. Αποτέλεσμα; Να μην βρίσκεις ποτέ αυτό που θέλεις εύκολα και γρήγορα.

Με τη βοήθεια της ομάδας Neat Method, συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις τη ντουλάπα σου, μια και καλή.
 

 
1. Κράτα μόνο τα ρούχα που φοράς. Παραδέξου το: Φοράς πολύ συγκεκριμένα ρούχα, ξανά και ξανά. Ήρθε η ώρα να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα: Διάλεξε τα ρούχα που θέλεις και χάρισε τα υπόλοιπα σε κάποιον που θα τα αξιοποιήσει καλύτερα!
 
2. Ταξινόμηση βάσει χρώματος. Όταν καταλήξεις στα ρούχα που θα κρατήσεις, ταξινόμησέ τα ανάλογα με το χρώμα τους. «Με τον τρόπο αυτό θα βρίσκεις αυτό που ψάχνεις σε δευτερόλεπτα», μας λένε οι ειδικοί της Νeat Method.
 
3. Χρησιμοποίησε τις ίδιες κρεμάστρες. Διάλεξε ένα σχέδιο κρεμάστρας που θα αντέχει βάρος και δεν θα πιάνει πολύ χώρο. Αμέσως, η ντουλάπα σου θα αναβαθμιστεί.
 
4. Δίπλωσε τα ρούχα σου σωστά. Η ομάδα της Neat Method προτείνει να κρεμάς σχεδόν τα πάντα σε κρεμάστρα. Αν ωστόσο δεν έχεις τόσο χώρο, τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι η σωστή μέθοδος για να διπλώνεις τα ρούχα σου. Βάλε τα μπλουζάκια σου με τη στάμπα προς τα κάτω και δίπλωσέ τα μέχρι οι ραφές να είναι η μια δίπλα στην άλλη. Δίπλωσε το κάτω μέρος μέχρι το επάνω και μετά ακόμα μία φορά, στη μέση. Είδες πόσο χώρο κερδίζεις;
 

 
5. Άλλαξε τον τρόπο που τοποθετείς τα ρούχα σου στη ντουλάπα. Αντί να βάζεις τα μπλουζάκια σου το ένα πάνω στο άλλο και να χαλάς τη στοίβα κάθε φορά που παίρνεις ένα από τη μέση, δοκίμασε κάτι άλλο! Δίπλωσε τα και βάλε τα κάθετα σε ένα συρτάρι, όπως θα έβαζες τα ντοσιέ στο αρχείο σου.
 

 
6. Χρησιμοποίησε καλάθια για να έχεις τα πάντα σε τάξη. Αν δεν έχεις αρκετό χώρο στη ντουλάπα σου μπορείς να χρησιμοποιείς μεγάλα καλάθια για να βάζεις τα ρούχα σου. Για να μην ψάχνεις ποτέ τίποτα, μπορείς να βάλεις ταμπελάκι με το περιεχόμενο έξω από το κάθε καλάθι.
 

 
7. Οργανώσου αποτελεσματικά. Προτείνουμε να κρατάς τις μπλούζες στο πάνω μέρος της ντουλάπας και τα παντελόνια στο κάτω. Χρησιμοποίησε τα συρτάρια για τα πράγματα που χρησιμοποιείς πιο συχνά, όπως εσώρουχα και κάλτσες.
 

 
8. Φρόντισε να έχεις τα αγαπημένα σου κομμάτια σε σημείο που να μπορείς να τα βλέπεις. Κάνε στα ράφια σου χώρο για τα καπέλα και τις τσάντες σου. Είναι πιο πιθανό να τα χρησιμοποιήσεις αν είναι στο οπτικό σου πεδίο και, εκτός αυτού, με αυτόν τον τρόπο ανανεώνεται ολόκληρη η ντουλάπα σου.
 
 

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο μυστικό οργάνωσης της ντουλάπας σου; Πες μας κάνοντάς μας tag στο Facebook (@Reebok) και στο instagram (@reebokgreece)!