Αποκλειστικό: Η Leblanc-Bazinet αποκαλύπτει τα επόμενα σχέδιά της μετά την επέμβαση στον ώμο της

 

Η Camille Leblanc-Bazinet ήταν ένα από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα στους Reebok CrossFit Games τα τελευταία οκτώ χρόνια. Συμμετείχε για πρώτη φορά στους αγώνες αυτούς όταν ήταν μόλις 21 ετών και η εξέλιξη της ήταν γρήγορη και εντυπωσιακή: το 2014 ανακηρύχθηκε ως η “Fittest Woman on Earth” καταπλήσσοντας την Παγκόσμια κοινότητα CrossFit.

Το περσινό καλοκαίρι όμως η Camille δεν εμφανίστηκε σε αγώνες. «Έβγαλε» τον ώμο της σε ένα ατύχημα με το ποδήλατο με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τη σεζόν 2017 μετά από μόλις δυο αγώνες.

«Δεν αισθάνθηκα ποτέ λύπηση για τον εαυτό μου μετά το ατύχημα. Απλά απέκτησα νέο στόχο: να γίνω καλά το συντομότερο δυνατό» αναφέρει η Camille. Μπήκε αμέσως στο χειρουργείο και ξεκίνησε να προπονείται ξανά από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Τώρα, λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν 2018, πολλοί αναρωτιούνται για το αν θα τα καταφέρει.

«Ανυπομονώ να αγωνιστώ, είμαι πιο ενθουσιασμένη από ποτέ» δηλώνει η ίδια.

 
 

Ο δύσκολος δρόμος της ανάρρωσης

 

H Leblanc-Bazinet ξεκίνησε ασκήσεις για την αποκατάσταση του ώμου της αμέσως μετά το χειρουργείο της σφίγγοντας ένα μαλακό παιχνίδι προκειμένου να ανακτήσει τη δύναμη της λαβής της. «Το μότο μου ήταν δεν τελείωσε τίποτα, τώρα ξεκινάμε» μας λέει.

«Όλοι μου έλεγαν ότι μετά το χειρουργείο θα ήμουν πιο δυνατή. Αυτό που κανένας δεν είπε όμως είναι το πόσο δύσκολο είναι το ενδιάμεσο διάστημα. Υπήρχε πόνος, ένταση και δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό». Αυτό ακριβώς θέλησε να μοιραστεί με τους Instagram followers της: το τι πραγματικά σημαίνει αποκατάσταση μετά από ένα χειρουργείο. Ανεβάζοντας καθημερινά στα Social Media της video από τις προπονήσεις της, μοιράστηκε με όλους τα πολλά διαφορετικά συναισθήματα που βίωσε όταν ξεκίνησε να προπονείται ξανά. Κούραση, προσπάθεια, πίεση, ήταν όλα στη διάθεση των fans της. Παραδέχεται ότι μπήκε στον πειρασμό να τα παρατήσει. Αποφάσισε όμως να δει αυτή την εμπειρία ως ευκαιρία για να έρθει πιο κοντά με την Παγκόσμια κοινότητα CrossFit. «Κάθε αθλητής CrossFit πρέπει να έχει συνέπεια και επιμονή. Η πρόοδος μπορεί να είναι αργή αλλά αν δεν χάνεις προπόνηση και δουλεύεις σκληρά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα καταφέρεις» λέει.
 


 
 

Σταθεροί στόχοι

 

Με τους CrossFit Open αγώνες να πλησιάζουν, η Leblanc-Bazinet λέει ότι ακόμα δεν έχει «μάθει από την αρχή» πολλά πράγματα και ότι ορισμένες κινήσεις θα τις δοκιμάσει ξανά για πρώτη φορά, μετά το ατύχημα, εκεί.

«Σίγουρα δεν είμαι απόλυτα έτοιμη, θα δώσω όμως το 100% του εαυτού μου. Ποτέ δεν σκέφτηκα να μην αγωνιστώ το 2018. Αισθάνομαι την ίδια αγωνία με αυτήν που είχα όταν αγωνίστηκα για πρώτη φορά. Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να μην προσπαθήσω».

Καλεί όλους εκείνους που διστάζουν να συμμετάσχουν επειδή φοβούνται ότι δεν είναι αρκετά καλοί να το τολμήσουν!

 
 


«Αν φοβάσαι να αγωνιστείς επειδή ανησυχείς για τις επιδόσεις σου, στο τέλος δεν θα καταφέρεις τίποτα. Απλά κάνε το βήμα».


 


 

Εσύ με τι τρόπο ξεπερνάς τις δυσκολίες; Πες μας κάνοντάς μας tag στο Facebook (@Reebok) και στο instagram (@reebokgreece)!