O Jamie Moore εξηγεί γιατί το CrossFit δεν είναι απλά ένα άθλημα

 

 

O αθλητής του CrossFit Jamie Moore ήταν μόλις δυο χρονών όταν η οικογένειά του έμαθε ότι είναι κουφός. Οι ίδιοι του είπαν ότι στην αρχή ξαφνιάστηκαν. «Δεν ήξεραν όμως ότι είχαν μια μοναδική ευκαιρία μπροστά τους», λέει ο ίδιος.

Από τότε ο Jamie δεν έχει κάνει πίσω σε καμία πρόκληση, τόσο στη ζωή του όσο και στο γυμναστήριο. Πολλοί αναρωτιούνται για το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η προπόνηση για έναν κουφό άνθρωπο, ο ίδιος δηλώνει ότι η πιο μεγάλη πρόκληση είναι να ξεπεράσει την οποιαδήποτε αποτυχία.

Ο Moore ήταν αθλητής από μικρός. Ασχολήθηκε με το baseball, το lacrosse ενώ τελικά η πρώτη του επαφή με το CrossFit έγινε μέσω του hockey καθώς πήγαν με την ομάδα του στο CrossFit Box Newton για cross-training.

«Αισθάνθηκα μια άμεση σύνδεση με την ιδεολογία του CrossFit», αναφέρει ο Moore καθώς θυμάται την πρώτη φορά που μπήκε στο box. «Νομίζω ότι ήμουν ο πρώτος κουφός άνθρωπος που γυμνάστηκε εκεί».
 

The Big cheese

Μεγαλώνοντας, ο Moore έζησε πολλά περιστατικά στα οποία ήταν ο μοναδικός κουφός άνθρωπος σε μια ομάδα.

«Πολύ συχνά πρέπει να εξηγούμε τη ζωή μας στους ανθρώπους που δεν είναι κουφοί. Σκέφτομαι ότι η ζωή ενός κουφού ατόμου είναι σαν ελβετικό τυρί: Υπάρχουν τρύπες που πρέπει να γεμίσουν».

Ο Moore δεν χρειάστηκε πολύ καιρό για να προσαρμοστεί στο Newton CrossFit box μιας και η δομή των προπονήσεων βασίζεται σε οπτικές οδηγίες. Παρακολουθώντας τις κινήσεις και τα σημάδια του προπονητή του, εξοικειώθηκε με τις διαφορετικές ασκήσεις ενώ πάντα μπορούσε να ανατρέξει στον πίνακα για να διαβάσει τη σειρά τους.
 

Συμμετείχε σε ομαδικές προπονήσεις από την αρχή και, σύντομα, έγινε μέλος μιας κοινότητας, η οποία πέρα από τα οφέλη της προπόνησης, του προσέφερε και το αίσθημα της αλληλεγγύης μεταξύ συναθλητών. «Παρόλο που έχω διαφορετικές ικανότητες και κάποιες τροποποιήσεις είναι απαραίτητες στον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας, οι συναθλητές μου με στηρίζουν απόλυτα», μας εξηγεί.

«Είναι μια πρόκληση το να κάνεις το πρώτο βήμα. Το να ξεκινήσεις CrossFit είναι όμως και μια μοναδική ευκαιρία για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Μέσα από την προπόνηση συνδέεσαι με τους συναθλητές σου και αναπτύσσεις σεβασμό για τον καθένα ξεχωριστά. Ποτέ δεν ένιωσα ότι με κρίνουν αρνητικά».
 

Άλλος ένας αθλητής

Ο Moore ελπίζει ότι θα μπορέσει τελικά να βοηθήσει και άλλους κουφούς αθλητές να ξεπεράσουν τα εμπόδια που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν όταν αποφασίσουν να ασχοληθούν με τη γυμναστική.

«Όλοι έχουμε αδυναμίες. Αλλά ανεξάρτητα από αυτές τις αδυναμίες, την ηλικία, τη φυσική κατάσταση ή τις ικανότητες του καθένα, το CrossFit δίνει σε όλους την ευκαιρία να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Δεν είμαι ο Jamie, o κουφός αθλητής. Είμαι άλλος ένας αθλητής και αυτό που έχει σημασία κάθε φορά είναι να δώσουμε το 100% στην προπόνηση που κάνουμε», λέει.

Παρόλο που δεν μπορεί να ακούσει τη μουσική, λέει ότι, όταν τα μπάσα είναι έντονα, μπορεί να νιώσει τον παλμό στο ξύλινο πάτωμα. Και όταν κάνει το ζέσταμά του αυτό που τον απασχολεί είναι να ολοκληρώσει την προπόνησή του και να γίνει καλύτερος.

«Αυτός είναι ο λόγος που αγαπώ το CrossFit box μου. Κάθε μέρα έχω την ευκαιρία να ξεπερνάω προκλήσεις και να αγωνίζομαι για την επιτυχία».
 

 

Εσύ αγωνίζεσαι με όλο σου το είναι για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Πες μας κάνοντάς μας tag στο Facebook (@Reebok) και στο instagram (@reebokgreece)!