Η Emily Schromm απογειώνει 6 basic workout κινήσεις

Έχεις ποτέ πιάσει τον εαυτό σου να έχει βαρεθεί τη ρουτίνα που έχει το καθημερινό workout;

Για να τελειοποιήσουμε κινήσεις και skills, κάνουμε πολλές επαναλήψεις, ξανά και ξανά. Εννοείται ότι έτσι βελτιώνουμε τη φυσική μας κατάσταση, αλλά σίγουρα χάνουν και λίγο το ενδιαφέρον τους.

Σύμφωνα με την personal trainer και διατροφολόγο Emily Schromm, η λύση είναι πιο απλή από όσο νομίζουμε: mix things up.

«Η αλλαγή της workout ρουτίνας σου είναι το κλειδί για να προχωρήσεις», λέει η Schromm, ενώ επίσης τονίζει πως με αυτό τον τρόπο διατηρείς αμείωτο το ενδιαφέρον σου και δεν βαριέσαι.

Με τη λέξη «αλλαγή» η Emily δεν εννοεί το να αντικαταστήσει κανείς το γυμναστήριο με πολύωρο τρέξιμο ή να βρει μια νέα δραστηριότητα αλλά να αλλάξει λίγο τον τρόπο που εκτελεί τις ασκήσεις που ήδη ξέρει να κάνει.

Για να ξεκινήσεις, η Schromm σου δείχνει έξι από τις πιο κοινές ασκήσεις και τον τρόπο που πρέπει να εκτελέσεις την καθεμία. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι π.χ. μια medicine ball, ένα ελαφρύ kettlebell ή βαράκι.
 

1. Από το κλασικό Lunge στο Swinging Lunge


Κρατώντας, λοιπόν, ένα από τα παραπάνω με τα δύο χέρια μπροστά από το στήθος σου, σήκωσε το ένα πόδι και μετά φέρ’το προς τα πίσω μέχρι το γόνατο να ακουμπήσει στο πάτωμα. Παράλληλα, κάνε ένα swing την training bag ή όποιο αντικείμενο σε εξυπηρετεί προς τα κάτω σε αντίθετη φορά από αυτή του σώματος. Καθώς ανεβαίνεις, σήκωσε το γόνατό σου προς το στήθος και κράτησε το ψηλά, πριν κάνεις το επόμενο lunge.
 

2. Από τη σανίδα στην push-pull σανίδα


Ξεκίνα από την κλασική σανίδα με τους ώμους πλήρως ευθυγραμμισμένους. Τοποθέτησε την training bag ανάμεσα στα χέρια σου και σύρε το διαγώνια προς τα πίσω με το ένα χέρι. Σιγουρέψου πως διατηρείς τον κορμό σου σε ευθεία και μένεις στη θέση σανίδα.
 

3. Από το air squat στο super squat


Κρατάς την training bag με τα δύο χέρια πίσω από το κεφάλι ώστε να στηρίζεται από τους ώμους σου. Με τα πόδια ανοικτά στο ύψος του ισχίου, κάνε ένα air squat. Αντί να σταθείς αμέσως όρθιος, ακούμπησε κάτω ένα γόνατο τη φορά κι έπειτα χρησιμοποίησε τη δύναμη του κορμού σου και την ισορροπία σου για να επανέλθεις στην αρχική θέση.
 

4. Από το push-up στο sliding push-up


Τοποθέτησε ένα πανί ή μια μικρή πετσέτα κάτω από το ένα σου χέρι και πέσε σε θέση push up μέχρι το στήθος σου να ακουμπήσει το πάτωμα. Αντί να επιστρέψεις αμέσως στην αρχική σου θέση, σύρε το χέρι που έχει το πανί προς τα μπρος, μετά στο πλάι και τέλος προς το στήθος (σκέψου: τριγωνική κίνηση). Μετά, σπρώξε το σώμα σου πάλι προς τα πάνω, φέρνοντας το στην αρχική θέση.
 

5. Από το sit-up στο weighted sit-up


Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια να ακουμπάνε σταθερά στο πάτωμα, σε μια κλασική θέση sit-up. Με τεντωμένα χέρια, κράτα το αντικείμενο στον αέρα, παράλληλα στο στήθος σου. Όπως σηκώνεσαι, το αντικείμενο θα σηκώνεται μαζί σου. Κράτα τα χέρια σου ευθεία και συνέχεια τεντωμένα.
 

6. Από το burpee στο burpee thruster


Πόδια ανοικτά στο ύψος του ισχίου και το αντικείμενο τοποθετημένο στο πάτωμα μερικά εκατοστά μπροστά σου… και πέφτεις για burpee. Στα μισά της κίνησης, ενώ βρίσκεσαι κάτω, πάρε το αντικείμενο και σήκωσε το πάνω από το κεφάλι σου, ολοκληρώνοντας το thruster.
 

 

*Η Emily φοράει τα Reebok Speed TR Flexweave.