Όταν το CrossFit Mayhem μας έμαθε το ‘Equal Fitness’

Σε ένα από τα team events των Reebok CrossFit Games Regionals 2018, είδαμε mixed assault bike και partner deadlifts από ζευγάρια αντρών-γυναικών.

Όσοι το παρακολούθησαν, είδαν δύο ομάδες του CrossFit Mayhem να τερματίζουν στη 2η και 4η θέση αντίστοιχα. Αλλά αυτό που μας τράβηξε την προσοχή δεν ήταν η τελική τους κατάταξη αλλά ποια μέλη της ομάδας έσπρωχναν την μπάρα κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας – και στις 2 ομάδες, οι γυναίκες ήταν αυτές που μας εξέπληξαν με την κίνηση αυτή, ενώ βλέπαμε δίπλα τους να στέκονται οι άντρες της ομάδας και να παίρνουν βαθιές ανάσες.

Μικρή λεπτομέρεια για πολλούς μεν, με μεγάλη σημασία για τους λίγους που παρακολουθούν στενά το άθλημα δε, ιδιαίτερα εάν σκεφτεί κανείς ότι ένας από αυτούς τους άντρες ήταν ο “GOAT” του CrossFit, Rich Froning! Μία ένδειξη απόλυτου σεβασμού και πίστης στις δυνατότητές των συναθλητριών τους.

«Περιμένουν πολλά από εμάς», περιγράφει η veteran αθλήτρια του Mayhem Freedom, Lindy Barber. «Δεν μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά».

“Equal fitness,” συμπληρώνει η Darren Hunsucker, συναθλήτρια της Barber. «Είναι απλό».
 

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με το… αναπάντεχο

Σε live μετάδοση, μετά το περσινό CrossFit Invitational, ο διευθυντής των CrossFit Games Dave Castro ανακοίνωσε ότι από τα 2018 Regionals και Games θα άλλαζε το format των ομαδικών από εξαμελείς σε τετραμελείς ομάδες.

Η ανακοίνωση του αυτή προκάλεσε μεγάλη έκπληξη για πολλές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των δύο φορές πρωταθλητών των CrossFit Games Affiliate Cup, Mayhem Freedom. Και παρόλο που πολλές ομάδες αναγκάστηκαν να κόψουν μέλη από τις ομάδες τους, ο Froning ήξερε ότι δεν υπήρχε περίπτωση το Mayhem να αφήσει κάποιον πίσω. Η λύση; Απλή. Έφτιαξαν δύο ομάδες.

???? What do you think?

A post shared by CrossFit Mayhem Freedom (@crossfitmayhemfreedom) on


 

One Team

Αλλά ουσιαστικά ήταν σαν να κατέβαινε μία: Φορούσαν ίδια outfits σε όλα τα events των Regionals και οι πανηγυρισμοί τους ήταν συγκρατημένοι μέχρι να τερματίσει και η δεύτερη ομάδα.

«Κάνουμε μαζί προπόνηση, ακόμα και με μέλη της άλλης ομάδας. Είμαστε σαν μία μεγάλη ενωμένη ομάδα», μας λέει ο Froning.

Μόλις το άκουσε αυτό o Castro χαμογέλασε: «Ο Rich ξέρει τι κάνει και πιστεύω ότι είναι εξαιρετική ιδέα, γιατί είναι και οι 8 απίστευτοι αθλητές».

Και όντως, η προσπάθεια αυτή απέφερε καρπούς: Και οι 2 ομάδες τερμάτισαν στο top 5 των αθλημάτων, εξασφαλίζοντας έτσι από μία θέση στα Reebok CrossFit Games στο Madison, Wisconsin.
 

Μέχρι την επιστροφή των 2 ομάδων του CrossFit Mayhem στα CrossFit Games, την 1η Αυγούστου, έχεις άπλετο χρόνο να κάνεις δικά σου τα Nano 8 και όλα τα outfits της CrossFit Regionals Collection.