Αυτή η Sneaker Photographer θα σε κάνει… να βγεις από το comfort zone σου

 

Η φωτογράφος Malina Florentine μιλάει για το πώς είναι να δουλεύεις σε ανδροκρατούμενο επάγγελμα και πόσο πολύ την εκφράζει η τέχνη της.
 
Για την 25χρονη Malina η αγάπη για τη φωτογραφία ήταν πάντα μέρος της ιστορίας της. Κάτι που τελικά την οδήγησε να ανακαλύψει το πάθος της για τα kicks. Ενώ το 2009 ξεκίνησε το προσωπικό της photo blog και ταυτόχρονα δούλευε σαν φωτογράφος, το 2017 τα παράτησε όλα και ασχολήθηκε με τη φωτογραφία.

Το σημαντικότερο μάθημα για την Florentine: «Nα πιστεύεις στον εαυτό σου και να ξεπερνάς το comfort zone σου – είναι ο μόνος τρόπος να ζεις».
 

 
Όσο για τα sneakers: «Πάντα τους είχα μια αδυναμία, αλλά δεν είχα νιώσει την όλη sneaker culture, μέχρι πριν ενάμιση χρόνο που έπιασα δουλειά σαν sneaker photographer σε ένα κατάστημα στη Γερμανία. Από τότε απλά κόλλησα!»

«Πολύ σύντομα βέβαια παρατήρησα ότι η sneaker community δεν εκπροσωπείται από γυναίκες και είναι καθαρά ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Το μεγαλύτερο challenge για μένα είναι να αποδεικνύω καθημερινά την αξία μου. Tο ότι είμαι νέα δεν σημαίνει ότι δεν ξέρω να χειρίζομαι την κάμερα ή το photoshop, ή δεν έχω το know how στο στήσιμο για sneaker photoshooting».

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης φωτογράφισης για τα Aztrek, ξεπέρασε τα όριά της για να ‘πιάσει’ την καλύτερή λήψη.
 

 
Παρατηρώντας την ανισότητα των φύλων μέσα στο sneaker industry, η Florentine έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να παλεύει για να την αντιστρέψει και είναι περήφανη που αλλάζουν τα δεδομένα.

«Υπάρχουν πολλές κοπέλες που πραγματικά ‘τα σπάνε’ εκεί έξω και προσπαθούν να αναγνωριστούν από τα brands, τους retailers και από όσους δουλεύουν σε αυτή τη βιομηχανία. Σίγουρα έχει αρχίσει και υπάρχει μια αλλαγή, όπως π.χ. τα unisex νούμερα, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας μέχρι να έρθει η απόλυτη ισορροπία», συμπληρώνει.
 

 
Τέλος, σου δίνει μια συμβουλή που ακούγεται απλή, αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει: «Μην τα παρατάς, βγες έξω, πάλεψε, γνώρισε κόσμο, στήριξέ τον και πίεζε συνεχώς τον εαυτό σου ώστε να μαθαίνεις νέα πράγματα. Σε ό,τι κάνεις, βάλε πάθος και κυρίως… απόλαυσέ το!»

 

Check όλη την Aztrek Collection τώρα εδώ!