Μια φιλία Ολυμπιακών προδιαγραφών

 

 

Ένας Χρυσός Ολυμπιονίκης κι ένα global fitness brand έχουν πολύ περισσότερα κοινά, απ’ όσα μπορεί να φανταστεί κανείς αρχικά. Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Reebok έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν ότι για τα επόμενα δύο χρόνια θα πορεύονται από κοινού. Το Ολυμπιακό ιδεώδες που πρεσβεύει ο Λευτέρης, βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια με τη Be More Human φιλοσοφία της Reebok, η οποία υποστηρίζει ότι κάθε άνθρωπος διευρύνει τους ορίζοντες και τις δυνατότητές του, με σκοπό να γίνεται μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.
 

 
Ολυμπιονίκης, αθλητής, επίμονος, μεθοδικός, αισιόδοξος. Έφτασε μέχρι το Ρίο, με ένα μόνο σκοπό: να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, έχοντας μαζί του ένα χρυσό μετάλλιο. Και το κατάφερε. Αυτός είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος μας κάνει πάντα υπερήφανους, με τις επιδόσεις και την πορεία του. Το καλοκαίρι του 2016, κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκίνησε όλους τους Έλληνες, με το εξαιρετικό του πρόγραμμα στον τελικό των κρίκων. Πολλοί είπαν ότι αυτό ήταν το καλύτερο πρόγραμμα της καριέρας του.
 

 
Μπορεί το Ρίο να ήταν η κορυφαία στιγμή του, αλλά οι μεγάλες διακρίσεις του αθλητή μας έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, με μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως, μεταξύ άλλων, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Γλασκώβη, οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στο Μπακού και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών στη Βέρνη.

Για τον Λευτέρη, όλα ξεκίνησαν στην ηλικία των πέντε ετών. Τότε έκανε την πρώτη του επαφή με την ενόργανη γυμναστική – μια σχέση που τον έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά στις καρδιές όλων μας. Από τις αρχές του 2015, το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο άσκησης στους κρίκους: η περίφημη άσκηση με τον ανάποδο σταυρό, την οποία είχε εκτελέσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σόφια στη Βουλγαρία, εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και πήρε το όνομά του!
 


 
Ο Λευτέρης Πετρούνιας μοιράζεται κοινές αξίες και αρχές με τη Reebok. Καθημερινά, προσπαθεί να γίνεται καλύτερος, να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες και τα εμπόδια, να μην πτοείται από τις αποτυχίες, αλλά να τις αναγνωρίζει ως το λόγο που θα τον κάνει να προσπαθήσει περισσότερο. Με την πορεία του, έχει αποδείξει ότι όταν έχεις πάθος γι’ αυτό που κάνεις κι όταν εργάζεσαι σκληρά για ένα σκοπό, χωρίς να σε φοβίζει ένα πιθανό εμπόδιο, τότε μόνο έχεις καταφέρει κάτι σπουδαίο και σημαντικό: είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό σου. Ένα βήμα πιο κοντά στο να το κατακτήσεις.
 

 
Το πρώτο τους κοινό πόνημα δεν είναι άλλο από ένα δυναμικό κι έντονο video, με πρωταγωνιστές τον Λευτέρη και το training παπούτσι της Reebok, το νέο Nano 7. Μέσα από μια σειρά γρήγορων ασκήσεων, ο Ολυμπιονίκης μας δοκιμάζει τις αντοχές και τα όριά του, φορώντας το νέο παπούτσι. Η καθημερινότητά του απαιτεί έντονη και πολύωρη προπόνηση, σε πολλά και διαφορετικά είδη άσκησης.

«H προπόνηση εκτός κρίκων είναι το σημαντικότερο κομμάτι της προετοιμασίας μου, γιατί είναι αυτό που θα καθορίσει την αντοχή μου πάνω στο όργανο, την τεχνική μου, τη διάρκεια της προπόνησης πάνω στους κρίκους μέχρι να αρχίσουν οι πρώτοι πόνοι και γενικότερα αυτό που θα μου δώσει την καλή ψυχολογία για να αποδώσω σωστά», υπογραμμίζει. Και στο Nano 7 αποδεικνύει ότι έχει βρει το παπούτσι εκείνο που του προσφέρει σταθερότητα, κράτημα, αντίσταση κι άνεση – το παπούτσι εκείνο που έχει έρθει να διευκολύνει κάθε σκληρή του προπόνηση.
 

 
Η Reebok βρίσκεται στο πλάι του Λευτέρη, υπερήφανη για την υποστήριξη που του προσφέρει. Είναι δίπλα του, στηρίζοντάς τον για να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή, αλλά και για να εμπνέει άλλους να γίνονται καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους. Να γίνονται περισσότερο άνθρωποι. ­

«Tο #BeMoreHuman για εμένα είναι τρόπος ζωής, διότι προέρχομαι από ένα άθλημα που έχει να κάνει άμεσα με την ανθρώπινη φύση και την σωματική ικανότητα του αθλητή. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα όπου υπάρχουν ελλείψεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, για να φτάσεις στη διάκριση, πρέπει να είσαι 1000% more human και να δώσεις όλο σου το είναι», μας λέει.
 
Ξέρουμε ότι κάθε μέρα προσπαθείς κι εσύ να ξεπεράσεις τα όριά σου, να βγάλεις από μέσα σου τον απόλυτο «πρωταθλητή» σε ό,τι κι αν κάνεις, γι’αυτό και θεωρούμε πως αξίζει να μοιραστείς τις δικές σου #BeMoreHuman στιγμές, κάνοντάς μας tag στο Facebook (@Reebok) και στο instagram (@reebokgreece).