Η ειδικός μίλησε: To PureMove Bra είναι το μέλλον της κατηγορίας Activewear

 

 
Η δυσφορία που μπορεί να δημιουργήσει ένα sports bra που δεν εφαρμόζει καλά μπορεί πραγματικά να δυσκολέψει την προπόνησή σου.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τη δημιουργία του πρώτου αθλητικού bra… πάνε 40 χρόνια. Βέβαια με το πέρασμα των χρόνων, φαίνεται πως η μόνη πρόοδος που έχει γίνει στα sports bras είναι να γίνονται όλο και λιγότερο άνετα, με περισσότερη επένδυση και πιο στενή εφαρμογή για να κρατάνε το στήθος στη θέση του.

Και πάλι, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό: Τουλάχιστον 70% των γυναικών φορούν ακόμα λάθος μέγεθος sports bra.
 

 
Οπότε, η αποστολή της Dani Witek, Senior Innovation Apparel Designer της Reebok, ήταν εξαιρετικά σημαντική: Κλήθηκε να αλλάξει τη βιομηχανία και να εξοπλίσει τις γυναίκες με το αθλητικό bra που χρειάζονται.

Μέσα από την έρευνα της, η Witek έμαθε για το Shear-Thickening Fluid (STF) που χρησιμοποιείται σε αλεξίσφαιρα γιλέκα και κοστούμια. Το STF προσφέρει μικρότερη πυκνότητα και βάρος, συμβάλλοντας παράλληλα στo άμεσο stretch recovery του υλικού.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με το παν/μιο του Delaware, το οποίο έκανε πειράματα με το συγκεκριμένο υλικό. Ήθελε να τους ρωτήσει εάν θα τους ενδιέφερε να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός αθλητικού bra. «Πίστευα πως θα γελούσαν με την ιδέα», συμπληρώνει.

Προς έκπληξη της, εκείνοι συμφώνησαν.

Έτσι, ξεκίνησε ένα τριετές ταξίδι για τη δημιουργία του PureMove Bra της Reebok.
 

 
Οι μηχανικοί και οι επιστήμονες του παν/μιου του Delaware εργάστηκαν σκληρά μελετώντας τη μηχανική του βάρους του στήθους κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων, ώστε να δημιουργήσουν τον καλύτερο τύπο υφάσματος, αναμειγνύοντας την τέλεια ποσότητα υγρού σε αυτό.

Αυτές οι δοκιμές τους επέτρεψαν να προσδιορίσουν τις περιοχές που θα ενσωματώσουν το STF-treated υλικό στο PureMove Bra, το οποίο γινόταν πιο σταθερό κατά τη διάρκεια ασκήσεων heavy impact και ‘χαλάρωνε’ σε ασκήσεις low-impact. Αποτέλεσμα: Απόλυτη απόκριση σε μεγάλο αριθμό κινήσεων!
 

 
Η Witek δε σταμάτησε εκεί… κατάφερε να το εξελίξει ακόμα περισσότερο: Τα πιο πολλά bras αποτελούνται από 30 διαφορετικά κομμάτια υλικού ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν την επιθυμητή στήριξη. Αντίθετα, το PureMove Bra αποτελείται μόνο από επτά κομμάτια και είναι διαθέσιμο σε δέκα διαφορετικά μεγέθη!
 

 
Αυτό το bra αλλάζει τα standard της βιομηχανίας και αποτελεί ένα νέο πρότυπο αθλητικού bra. Κάν’το δικό σου, σήμερα, ΕΔΩ.