Η καλλιτέχνης που αφήνει την τέχνη της να «μιλάει»

 

 
Η δημιουργικότητα και η μοναδικότητα της SANY, διάσημης graffiti artist, είναι τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν, όταν τη γνωρίσεις καλύτερα.

Φορώντας πάντα ένα μαντήλι στο πρόσωπό της, παραμένει κρυμμένη. Η δουλειά της όμως όχι. Η SANY καταφέρνει να αναδείξει την ξεχωριστή της προσωπικότητα μέσα από τα έργα της.

«Πρόκειται για ελευθερία έκφρασης και εξερεύνηση διαφορετικών κόσμων», λέει.
 

 
Η αμεσότητα και ειλικρίνεια της SANY φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης, όπως ακριβώς κάνουν και τα Reebok Classic Club C Montana Cans παπούτσια της που βάζουν μοντέρνες πινελιές σε ένα κλασικό σχέδιο.

Η “Always Classic” καμπάνια συγκεντρώνει μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων, καλλιτεχνών και influencers που είναι απλά ο εαυτός τους σε ό,τι και αν κάνουν. Ξεχωριστή θέση στην καμπάνια έχουν κλασικά παπούτσια όπως τα Club C Montana Cans, ιδανικά για αυτούς που ξεπερνούν τα όριά τους και δεν προσδιορίζονται από ταμπέλες.

Η συνεργασία του Club C με τη Montana Cans μας δίνει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα: Μεταμορφώνει την κρυμμένη προσωπικότητα του κλασικού παπουτσιού σε έργο τέχνης, ενώνοντας μοναδικά στοιχεία από το παρελθόν του με στοιχεία του σύγχρονου στυλ. Tα Montana Cans είναι κάτι παραπάνω από graffiti sprays, όπως ακριβώς και οι δημιουργίες της SANY.
 

 
«Πριν λίγο καιρό, ζωγράφιζα έναν τοίχο και συνάντησα μια παρέα από ηλικιωμένες κυρίες. Με παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον και όταν με ρώτησαν πόσο χρόνο μου παίρνει να ολοκληρώσω ένα έργο μου, απλά τις κάλεσα να πάρουν ένα spray και να δοκιμάσουν μαζί μου».

Όλοι είμαστε κλασικοί, ο καθένας από εμάς όμως το εκφράζει με διαφορετικό τρόπο. Για τη SANY είναι η ελευθερία έκφρασης που έχει κάνοντας graffiti και η δυνατότητα που έχει να μοιράζεται την τέχνη της με όλο τον κόσμο.
 

 
«Ζωγραφίσαμε μαζί και ήταν υπέροχα. Είμαι σίγουρη ότι τις ενέπνευσα, ταυτόχρονα όμως και εγώ πήρα έμπνευση για να συνεχίσω», αναφέρει. «Όταν ένα ζώο είναι στο δάσος είναι ελεύθερο. Αν βάλεις το ίδιο ζώο στο ζωολογικό κήπο παραμένει το ίδιο με μία διαφορά: δεν είναι πια ελεύθερο. Το ίδιο ακριβώς αισθάνομαι για το graffiti. Όταν γίνεται στο δρόμο πολλοί το αποκαλούν βανδαλισμό, αλλά εάν το βάλεις σε μια gallery μεταμορφώνεται σε τέχνη, δεν είναι δωρεάν και δεν είναι για όλους», λέει χαρακτηριστικά η SANY. Η ίδια αψηφά τους «κανόνες» της street art και έχει το δικό της στυλ. Αν και παραμένει κρυμμένη, η δουλειά της μιλάει δυνατά για αυτήν.
 

 

Τι σημαίνει «κλασικό» για εσένα; Πες μας κάνοντάς μας tag στο Facebook (@Reebok) και στο instagram (@reebokgreece)!