Γυμναστική και φροντίδα της επιδερμίδας σου: Χρήσιμες συμβουλές

Η σωστή περιποίηση του δέρματος μερικές φορές μπορεί να σου φαίνεται πιο περίπλοκη και από την προπόνηση σου για τον Μαραθώνιο.

Εάν αρχίσεις να ψάχνεις συμβουλές για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου θα συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες: μερικοί λένε ότι τα έλαια δεν κάνουν καλό στο δέρμα σου ενώ άλλοι ορκίζονται στο όνομα της αποτελεσματικότητάς τους. Και τί γίνεται αν λάβουμε υπόψη μας τον ιδρώτα; Μπορείς να φοράς make-up στην προπόνησή σου; Αν ιδρώνεις πολύ, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθείς το δέρμα σου; Οι ερωτήσεις, απλά, δεν έχουν τέλος.

Η Reebok θέλει να λύσει όλες σου τις απορίες. Απευθυνθήκαμε στις δύο δερματολόγους του Tula Skincare, Dr. Roshini Raj και Alisa Metzger για να δώσουμε απαντήσεις μια και καλή στους πιο γνωστούς μύθους για την περιποίηση του δέρματος, πριν και μετά την προπόνηση.
 

Υπάρχει ο κίνδυνος να αποκτήσω ακμή αν φοράω make-up στην προπόνησή μου;

Roshini: Δυστυχώς, ναι. To make-up λειτουργεί σαν εμπόδιο όταν γυμνάζεσαι και παγιδεύει ιδρώτα και βακτήρια στο δέρμα σου. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείς, άθελά σου, τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη ακμής. Όπως ακριβώς αφαιρείς το make-up σου πριν πας για ύπνο το ίδιο πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις το workout σου.
 

Είναι τα υγρά μαντηλάκια ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσω το πρόσωπό μου πριν πάω στο γυμναστήριο; Αν όχι, τί μπορώ να κάνω;

Metzger: Τα υγρά μαντηλάκια ενδέχεται να αφήσουν υπολείμματα μακιγιάζ στο δέρμα σου που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς. Πριν την προπόνηση πλύνε το πρόσωπό σου με ένα απαλό σαπούνι για να προετοιμάσεις το δέρμα σου. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαντηλάκια, φρόντισε όμως να είσαι σχολαστική!
 

Είμαι υπερβολική αν πλένω το πρόσωπό μου πριν και μετά την προπόνηση;

Metzger: Για να αποφύγεις την ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα είναι απαραίτητο να πλένεις το πρόσωπό σου πριν και μετά τη γυμναστική. Φρόντισε να χρησιμοποιείς απαλά προϊόντα που προσφέρουν θρέψη και ενυδάτωση.
 

Τί πρέπει να γνωρίζω για τον καθαρισμό του εξοπλισμού του γυμναστηρίου πριν ξεκινήσω την προπόνησή μου;

Roshini: Ο κοινόχρηστος εξοπλισμός στα γυμναστήρια μπορεί να είναι εστία βακτηρίων οπότε χρησιμοποίησε αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια για να σκουπίσεις τα όργανα που είναι μέρος της προπόνησής σου. Αγγίζουμε το πρόσωπό μας κατά Μέσο Όρο 3,6 φορές την ώρα -περισσότερες όταν ιδρώνουμε- άρα είναι απαραίτητο ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούμε να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται πριν ξεκινήσουμε να γυμναζόμαστε.
 

Ποια είναι η πρότασή σας για εμένα που έχω συνηθίσει να φοράω make-up όταν γυμνάζομαι;

Metzger: Ένας ισορροπημένος και υγιεινός τρόπος ζωής που περιλαμβάνει προπονήσεις είναι το κλειδί για να είσαι και να φαίνεσαι πιο όμορφη και η περιποίηση και η φροντίδα της επιδερμίδας δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο σε αυτόν. Διάλεξε ένα γυμναστήριο που να είναι καθαρό ενώ μπορείς να υιοθετήσεις μια ρουτίνα περιποίησης που να περιλαμβάνει τα κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα σου.
 

Τι πρέπει να προσέξω αν γυμνάζομαι σε ανοιχτό χώρο;

Roshini: Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να χρησιμοποιείς πάντα προϊόντα με υψηλό δείκτη SPF. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο κάνει κακό στο δέρμα και οδηγεί σε πρόωρη γήρανση οπότε η πρόληψη είναι σημαντική.