Κοιλιακοί τέλος! Ξεκίνα στη θέση τους, αυτές τις 4 ασκήσεις για τον κορμό

Είτε τα αγαπάς, είτε τα μισείς, τα crop tops είναι in.

Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε μπει για τα καλά στην περίοδο της παραλίας και πλέον βλέπουμε κοιλιακούς παντού τριγύρω μας.

Αν και οι κοιλιακοί από αισθητικής απόψεως είναι πάντα ωραίοι, (ειδικά όταν κάποιος έχει παλέψει πολύ για να τους αποκτήσει ), είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα οφέλη των ασκήσεων για τον κορμό ξεπερνούν κατά πολύ ένα καλά σμιλευμένο six pack.

‘Οι ασκήσεις για τον κορμό είναι από τις αγαπημένες μου!’, μας λέει η επτά φορές διαγωνιζόμενη στα Reebok CrossFit Games, Camille Leblanc-Bazinet, η οποία θα συμμετέχει για όγδοη φορά στους Αγώνες αυτό το καλοκαίρι.

‘Ένας δυνατός κορμός προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας, οπότε άσχετα από τη φυσική σου κατάσταση, είναι σημαντικό να ενσωματώνεις πάντα ασκήσεις που γυμνάζουν τις μυϊκές ομάδες της περιοχής, στα καθημερινά σου workouts’, συμπληρώνει.

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι: Κάνεις κοιλιακούς σε κάθε σου προπόνηση, αλλά ακόμα δε βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ίσως, κόντρα ακόμα και στην ευρύτερη αντίληψη, αυτό έχει να κάνει με το ότι οι κοιλιακοί δεν είναι το Α και το Ω των ασκήσεων για τον κορμό.

‘Δε χρειάζεται να κάνεις αμέτρητες επαναλήψεις κοιλιακών για να χτίσεις έναν δυνατό κορμό’, υπογραμμίζει η Leblanc-Bazinet. ‘Σίγουρα θα το βαριόσουνα, αλλά εκτός αυτού, υπάρχουν πολλές άλλες ασκήσεις που είναι πιο αποτελεσματικές’.

Παρακάτω, μας δείχνει τέσσερις από τις αγαπημένες της, αναλύοντας πώς κι εσύ μπορείς να τις πετύχεις μόνη σου.

Ποια είναι η Νο. 1 συμβουλή της Leblanc-Bazinet για σένα που ξεκινάς να τις εντάσεις στο πρόγραμμά σου;

‘Για την ενδυνάμωση του κορμού σου, δούλεψε σκληρά με αυτές τις ασκήσεις όλο το χρόνο. Κι αν η καλοκαιρινή σεζόν είναι αυτή που σε ώθησε να ξεκινήσεις αυτές τις ασκήσεις, μην τις σταματήσεις όταν έρθει ο Σεπτέμβρης. Αν τις κρατήσεις σταθερά στις προπονήσεις σου, θα είσαι πολύ περήφανη για τον εαυτό σου το επόμενο καλοκαίρι αλλά και πολύ πιο fit!
 

1. Toes to Bar

 

Κράτα την μπάρα σχεδόν στο άνοιγμα των ώμων, λίγο πιο ανοικτά. Όπως θα εκτελείς kip swing, τα πόδια σου αυτόματα κινούνται λίγο πίσω από το σώμα Διατηρώντας κίνηση αυτή, σπρώξε τα πόδια μπροστά από το σώμα και το πρόσωπό σου, τόσο ώστε να έρθουν στο ύψος της μπάρας και να την ακουμπήσουν. Κατέβασε πάλι τα πόδια και επανέλαβε. Αυτή η άσκηση απαιτεί αρκετή δύναμη από τον κορμό, οπότε εάν δεν φτάνουν τα πόδια την μπάρα, δοκίμασε μία πιο εύκολη εναλλακτική, όπου τα γόνατα ακουμπούν τους αγκώνες.
 

2. V-up’s

 

Ξάπλωσε ανάσκελα, με τα χέρια και τα πόδια να είναι ελαφρώς ανασηκωμένα από το πάτωμα. Σήκωσε ταυτόχρονα χέρια και πόδια, σχηματίζοντας ένα V με το σώμα σου. Όταν τα δάκτυλά σου ακουμπήσουν τα πόδια σου, πέσε σιγά πίσω στην αρχική στάση και επανέλαβε.
 

3. Dumbbell Overhead Squat

 

Βρες ένα βαρύ αλτήρα, και κρατώντας τον στο δεξί σου χέρι σήκωσέ τον πάνω από το κεφάλι. Με τα πόδια σε θέση για squat, λίγο πιο ανοικτά από το άνοιγμα των ώμων, ολοκλήρωσε όλη την κίνηση του squat, διατηρώντας το βαράκι στην ίδια θέση πάνω από το κεφάλι σου καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης. Βεβαιώσου ότι δε λυγίζεις τον αγκώνα ενώ κρατάς τον αλτήρα.
 

4. Kettlebell Side Bend

 

Για αυτή την άσκηση, επίλεξε έναν μετρίου βάρους αλτήρα και κράτησέ τον στο δεξί σου χέρι. Με τα πόδια και πάλι σε θέση για squat, κράτησε τα σταθερά στο πάτωμα, καθώς λυγίζεις τους ώμους και γύρεις προς το πλάι. Σφίξε και επέστρεψε στην αρχική σου θέση.

 

Ποια είναι η δική σου αγαπημένη άσκηση για τον κορμό; Πες μας κάνοντάς μας tag στο Facebook (@Reebok) και στο instagram (@reebokgreece)!