Το μοναδικό πράγμα που δεν θέλει να είναι η Ronda Rousey είναι… τέλεια!

Η Ronda Rousey είναι «δύναμη». Όταν περπάτησε μέσα από το ανδροκρατούμενο UFC, οι κριτές δεν μπορούσαν παρά να την προσέξουν.

Καθώς «ανέβαινε» στο καλλιτεχνικό στερέωμα, τράβηξε γρήγορα την προσοχή του Hollywood. Και μερικές φορές σου μένει η εντύπωση πως δεν έχει μείνει ούτε το παραμικρό κομμάτι του internet που να μην συναντάς haters ή super fans της. Σαν ένα τρένο στη μέγιστη ταχύτητα του, η δύναμή της είναι έντονη, αδάμαστη και όπως φαίνεται ασταμάτητη.

Reebok_Ronda_Rousey_Commercial-76 2Όταν όμως μπαίνει στην αίθουσα, η παρομοίωση αυτή φαίνεται μάλλον άκυρη. Αυτό που περιμένει κανείς από τη Rousey δεν είναι απαραίτητα αυτό που τελικά αντιλαμβάνεται. Μοιάζει περισσότερο με πεταλούδα παρά με τρένο σε φούλ ισχύ!.
Δεν συγκρούεται, ούτε τρέχει με ταχύτητα. Είναι πιο ντελικάτη, πιο αθόρυβα δυνατή από όσο θα περίμενε κανείς από μια επαγγελματία παλαιστή. Έχει το δικό της στυλ, που δεν μπορείς να αποφύγεις.
Κι αυτό κάνει τους γύρω της να αισθάνονται άβολα.

Δεν κάνει αυτό που περιμένουν οι κριτές, οι παραγωγοί, οι σύμβουλοι και κυρίως οι αντίπαλοί της. Δεν προσπαθεί να είναι «τέλεια».

«Η αποδοχή της κριτικής είναι μέρος της προσωπικότητάς μου», λέει ενώ βρίσκεται στα γυρίσματα της νέας καμπάνιας “#PerfectNever” της Reebok, εστιασμένη στη γυναικεία δύναμη και την αποδοχή του εαυτού της. «Δεν είμαι ένα χλιαρό άτομο. Οι άνθρωποι είτε με μισούν είτε με λατρεύουν, και είναι κάτι που το έχω αποδεχτεί.»

Εξηγεί ότι παρά την παγκόσμια φήμη της, θεωρεί ότι είναι έντιμη και ειλικρινής ως προς τις δικές της προσδοκίες, όχι τις προσδοκίες των άλλων. Ενώ κάποιοι ζουν στον κόσμο της διασημότητας, που τον εξισώνει με το μελόδραμα του λυκείου, εκείνη είναι αληθινή. Και όχι αληθινή με την τηλεοπτική έννοια, απλά… αληθινή.
Reebok_Ronda_Rousey_Commercial-133 3

«Προσπαθώ να δείχνω όσο το δυνατόν περισσότερες ατέλειες και ελαττώματα μπορώ. Βγαίνω έξω και περπατώ χωρίς μακιγιάζ. Μου αρέσει το πρόσωπό μου όπως είναι», λέει. «Δεν προσπαθώ να δείχνω τέλεια όλη την ώρα. Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου.»

Δεν ξαφνιάζει το γεγονός ότι η ειλικρίνεια της Rousey της εξασφάλισε εξίσου πολλούς φίλους και εχθρούς. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους; Ποιος είναι αρεστός σε όλους; Ποιος είναι τέλειος κάθε στιγμή της ημέρας, ικανοποιώντας κάθε έναν που συναντά;

Η απάντηση είναι απλή. Κανείς.

«Υπάρχουν πολλά μη ρεαλιστικά πρότυπα που παρουσιάζονται στον καθένα», λέει η Rousey και, στη συνέχεια, εξηγεί τα ιδιαιτέρως υψηλά πρότυπα που υπάρχουν ειδικά για τις γυναίκες.

«Πολλές γυναίκες πιέζονται να ικανοποιούν διαρκώς τους πάντες», λέει πολύ ειλικρινά, «γι’ αυτό νομίζω ότι είναι καλό να υπάρχουν παραδείγματα εκεί έξω που λένε ‘Δεν θα αρέσεις πάντα σε όλους, αλλά η ζωή συνεχίζεται, θα είσαι ΟΚ και μπορείς ακόμα να αγαπάς τον εαυτό σου’.»

Η Rousey είναι ξεκάθαρα και χωρίς καμία δικαιολογία ένα τέτοιο παράδειγμα.

Reebok_Ronda_Rousey_Commercial-66 4Οι αγώνες της, οι ταινίες και η παρουσία της στα social media αποδεικνύουν την αυθεντικότητά της. Όμως και πάλι αυτή η εντιμότητα και αυτές οι ατέλειες εξακολουθούν να εκπλήσσουν πολλούς σε μια εποχή που έχει εμμονή με τις διασημότητες.

«Έρχονται άνθρωποι κοντά μου και μου λένε, «Είσαι η Ronda Rousey!» και το λένε με τέτοιον τρόπο που θέλω να τους ρωτήσω «Τι σημαίνει αυτό;» », μας εξηγεί. «Δεν μπορώ καν να καταλάβω τι περιμένουν από μένα ή ποια είναι η άποψη που έχουν για το τέλειο.»

Αυτό συμβαίνει με την τελειότητα, ακόμη και για κάτι τόσο όμορφο όσο μια πεταλούδα. Κάθε γωνία αποκαλύπτει κάτι ελαφρώς διαφορετικό και απρόσμενο. Κάθε κίνηση της επηρεάζει την επόμενη, είτε είναι αναμενόμενη είτε όχι.